Forside » Sikkerhed » Sirene

Sirene

En sirene giver en lyd fra sig, der kan være sammenlignelig med et jetfly i lydstyrke – og det kan være med til at give ekstra beskyttelse i dit hjem, hvis ubudne gæster nærmer sig. De findes både som inden- og udendørs modeller.

Sirener til dit alarmsystem:

HouseGuard Sirene, indendørsPowermaster Sirene, indendørsPowermaster Sirene, udendørs
HouseGuard-Sirene-Med-BlinkPowermaster-sirene-indendoersPowermaster-sirene-udendoers
Passer til HouseGuard alarmsystemet, monteres indendørs. Med kraftig lyd og blink.Denne sirene monteres indendørs. Kraftig sirene og blink.Monteres udendørs. Kraftig sirene og blink.
Køb denne sireneKøb denne sireneKøb denne sirene

Hvad kan en sirene?

En sirene vil typisk være koblet sammen med en sensor, der registrerer bevægelser i nærheden hvilket udløser en høj, afskrækkende hyletone. De fleste sirener kan også trådløst kobles på dit alarmsystem, afhængig af hvilken model du har, selvfølgelig. Men det betyder at den indgår i den komplette alarmløsning, og har du eksempelvis en tyverialarm uden abonnement hvor du har valgt GSM-funktionalitet til, så vil du få besked på din telefon hvis din sirene registrerer uvelkommen aktivitet i- eller omkring dit hjem.

Du kan altså med andre ord være så heldig at skræmme tyven væk allerede inden han har nået at gøre skade på din ejendom, hvis du benytter dig af en udendørs sirene – den larmer jo så hele nabolaget kan høre hvad der foregår, og det er det sidste en tyv ønsker.

Kan jeg bruge en sirene?

En sirene bør være noget du tager op til overvejelse med dine nærmeste naboer, da det jo er dem som skal kunne reagere og/eller kunne slå den fra hvis der ikke er nogen hjemme hos dig. En sirene udgør også en ikke ubetydelig støjgene såfremt den aktiveres, så for godt naboskabs skyld er det nok en god idé at tage en snak over hækken, om i, evt. i fællesskab vil være med til at hjælpes ad med at beskytte hinandens hjem.

En sirene vil være et godt supplement til dit alarmsystem, da de fleste tyve vil få sig en slem forskrækkelse når den går i gang af sig selv i det sekund de træder ind af døren, eller betræder din grund.

Hvor bør jeg placere en sirene?

I haveskuret eller carporten

Hvis du hører til den del af befolkningen der har en eller begge af ovenstående, og den indeholder dyre arbejdsredskaber og eksempelvis cykler eller scootere, kan det være en god idé at opsætte en simpel sirene herinde. Som det kan ses i denne indbrudsstatistik, stjæles der blandt andet tusindvis af cykler i Danmark hvert kvartal.

Ved hoved- og havedøren

Her kan sirenen både placeres indenfor og udenfor, afhængigt af hvor effektivt og synligt du ønsker systemet skal være. Det er klart, at hvis du monterer sirenen udendørs, vil den være svær at skjule, mens den er nemmere at skjule indendørs.

I alle tilfælde bør sirenen placeres højt, så den kan registrere så stort et område som muligt. Så får du mere gavn af den.

En kommentar

  1. Et par spørgsmål: Findes der regler der enten tillader, forbyder eller begrænser opsætning af en udendørs sirene? Jeg har læst, at en sådan sirene må give lyd i max. 3 min, står det også i sådanne “regler”?

    Er der særlige forhold omkring rækkehuse der i sagens natur ligger tæt? Jeg tænker lidt på, at hvis vi nu alle fik alarm med udendørs sirene så kunne det blive lidt overvældende?

    Endelig i gamle dage var en udendørs klokke ganske almindelig, men jeg synes ikke at man i dag oplever udendørs lydgivere. Er det fordi en indendørs sirene i praksis giver beskyttelse nok? (men først når der er lavet indbrud). Jeg har ikke haveskur eller lignende.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*