Forside » Sikkerhed » Røgkanon

Røgkanon

En røgkanon er en meget effektiv foranstaltning, hvis du ønsker at sikre dine værdier optimalt. Du kan nemlig ikke altid regne med at vagten eller politiet når frem før tyven er forduftet – men en røgkanon gør det umuligt for tyven at orientere sig, og han har intet andet valg end at tage benene på nakken.

VALI V5 »

Roegkanon-VALI-V5

  • Meget kraftig røg
  • Vedvarende tåge i 45 min.
  • Sabotagesikker
  • Letvægter: 11,5 kg

PROTECT 600 »

protect-600

  • Vælg ml. 3 farver
  • Stor røgproduktion
  • Brugervenlig

PROTECT 2200 »

Protect-2200-roeggenerator

  • Beskytter store lokaler
  • Vælg ml. 2 farver
  • Backupbatteri indbygget

Hvad kan en røgkanon?

Der findes en masse videoklip, som illustrerer dette, og her er da også et videoklip som illustrerer præcist hvordan en røgkanon fungerer:

Røgkanon sætter stopper for indbrud:

Som det ses i videoklippet, kan røgkanonen nemt skjules oppe under loftet hvis man da har dette, eller skjules eksempelvis oven på et skab eller reol – så længe der umiddelbart foran er fri adgang så røgen kan spredes hurtigt og effektivt.

En røgkanon spreder simpelthen en tyk røg, som er ganske uskadelig. Denne røg kan blive hængende i op til tre kvarter efter den er blevet affyret, hvilket gør det umuligt for en tyv at navigere rundt i lokalet, og dermed kan yderligere hærværk eller tyveri forebygges, simpelthen ved at gøre arbejdet surt for tyven.

Du kan ikke altid regne med vagten eller politiet

Selvom du har dit alarmsystem tilkoblet en vagtcentral, vil der alligevel gå lidt tid før vagten indfinder sig på din adresse, og en tyv der ved hvad han går efter, vil være forduftet for længst, når vagten dukker op – muligvis inklusiv stjålne værdier. Politiet kan man ikke forvente dukker op til et indbrud, da der simpelthen ikke er ressourcer til dette, og fordi politiet har en lang række vigtigere og mere akutte opgaver at varetage.

Alarmen i sig selv giver naturligvis en høj sirene-lyd fra sig, men denne er ikke altid tilstrækkelig, hvis tyven er bevidst om hvad han går efter – så kan tyven være hurtigt ind og ude, og naboerne vil derfor blot antage at der er tale om falsk alarm når de ankommer til stedet. Det er først når enten du eller vagten når frem og inspicerer hjemmet, at det kan fastslås at der har fundet et tyveri sted.

I hvilke situationer er en røgkanon uundværlig?

Forestil dig at du har indrettet et flot hjemmekontor, eller lige har fået sat familiens dyre arvestykker frem. Det kan også være at du har en dyr hobby, og derfor har en masse eftertragtet udstyr liggende – eksempelvis computere, kameraudstyr og andet elektronik, eller blot en masse dyre beklædningsgenstande. Måske har du en virksomhed med dyrt IT-udstyr, som er nødvendigt for at din virksomhed kan fungere.

I sådan en situation vil en røgkanon være guld værd. Den vil forhåbentlig aldrig blive brugt til andet end de tests der skal køres en sjælden gang imellem for at se om systemet virker, men hvis den endelig bliver nødvendig, vil du være glad for at have den, så du og/eller din virksomhed ikke risikerer at få det hele stjålet inden vagten, politiet eller du selv når frem til gerningsstedet.

En røgkanon spreder jo netop et tykt lag røg for at kamoflere et lokale, hvilket er nøjagtig samme strategi man bruger i militæret, når man skal fra punkt A til punkt B uden at blive set – røggranater kastes, og herefter kan man bevæge sig uset gennem den tykke hvide røg.

Hvornår kan jeg godt undvære en røgkanon?

I mange tilfælde vil en simpel tyverialarm uden abonnement være tilstrækkelig. Hvis du eksempelvis ikke ligger inde med en masse meget værdifulde genstande, og hvis dit hus er skærmet godt af fra vejen, så er chancen for at du lider store værdifulde tab under et indbrud mindre – elektronik kan altid erstattes, men hvis du ligger inde med værdifulde arvestykker eller driver virksomhed der kræver specielt udstyr, så er sagen en helt anden. Men så længe dette ikke er tilfældet, vil du godt kunne undvære at have en røgkanon installeret.

Hvad koster en god røgkanon?

En god røgkanon koster mellem 7.000 og 17.000 kroner at erhverve sig, og så skal der også påfyldes røgvæske, hvilket koster et par hundrede kroner per gang. Det er dog værd at bemærke at denne røgvæske ikke bruges på én gang, men derimod holder op til 5 gange.

Den lidt høje pris betyder at de fleste private hjem ikke vælger denne anordning. Mange virksomheder og kontorer har derimod allerede installeret denne anordning, og har haft røgkanon længe. Det er derfor efterhånden alment kendt, at en røgkanon er en af de mest effektive midler hvis et indbrud skal afbrydes eller ”saboteres” her og nu.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*