Forside » Sikkerhed » Laserhegn

Laserhegn

laserhegn

Find tilbud på laserhegn »

Dette er noget de fleste har set i ældre science fiction film – de røde stråler som bevogter museer, palæer og juveler. I virkeligheden er et laserhegn faktisk mere sofistikeret – strålerne er nemlig usynlige, og de kan sættes over 100 meter fra hinanden, så de ikke bemærkes. Der er altså med andre ord en konstant, usynlig stråle mellem to enheder, der kan kobles til et alarmsystem og give signal hvis der er nogen der går ind gennem strålerne.

Hvad kan et laserhegn?

Et laserhegn er et usynligt hegn, der kan sættes i netop den højde du ønsker. De fleste vælger nok at have det ca. 30 cm over jorden. Et laserhegn består af to små enheder, der hver udsender et usynligt lys, som modtages af den enhed den sidder tilknyttet med. Det er en meget normal anordning på f.eks. fabrikker, hvor man bruger disse enheder til at registrere om alt fungerer som det skal i automatiske anlæg. Det kan f.eks. være i form af et samlebånd, hvor der er placeret små sensorer i form af laserhegn hen ad samlebåndet. Når en kasse så passerer en bestemt punkt, får maskinen signal om at der er noget på vej, og det kan så udløse en mekanisme som gør noget med kassen – eksempelvis løfter den eller sætter noget på den.

I hjemmet har denne anordning vist sig at være et effektivt middel som tyverisikring, da et laserhegn altså udløser din tyverialarm allerede inden tyven er inde i huset. Det betyder færre skader på materiel, og du undgår altså at have en eventuel tyv helt henne ved døren for alarmen fanger ham.

Et laserhegn kan også indstilles så det ikke udløser alarmen hvis en hund eller kat eksempelvis passerer de usynlige stråler. Det er nyttigt, især hvis man bor i et område med mange omstrejfende katte.

Har jeg brug for et laserhegn?

Et laserhegn er en billig anordning at koble til sit alarmsystem, og det kan være rart at have, især hvis du før har oplevet et indbrud, med alle de materielle skader der følger med. Et laserhegn er effektivt på den måde, at alarmen allerede sættes i gang når tyven bevæger sig rundt udenfor, og så kan det skjules fuldstændig hvis det sættes i hjørnet af en hæk, eksempelvis.

Et laserhegn er også effektivt hvis det drejer sig om en stor lade, der skal overvåges. Her kan en almindelig sensor ikke altid opfange alle bevægelser i det store rum, derfor kan et laserhegn være funktionelt, da det både fylder meget lidt, og nemt kan sættes foran porten til laden, så dit materiel kan være i sikkerhed.

Hvad koster et laserhegn i en god kvalitet?

Et laserhegn er ikke nogen dyr investering, men det afhænger af rækkevidden. Jo større rækkevidde, jo kraftigere er dioderne nødt til at være, hvorfor prisen stiger en smule. Du kan få et laserhegn til en almindelig have for 1600 kroner, hvis der skal laserhegn hele vejen rundt i haven. Vil du blot beskytte en enkelt side, kan du nøjes med 400 kroner, såfremt rækkevidden ikke behøver være over 30 meter.

Find tilbud på laserhegn »

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*