Forside » Byggeri » Indendørs » Varmeblæser – find den rette
Varmeblæser – find den rette

Varmeblæser – find den rette

Det kan være rigtigt koldt om vinteren, især hvis der ikke er en god varmekilde i det rum du sidder eller står i. Det kan være et værksted, en garage, ombord på en fritidsbåd, et lagerlokale eller andre lokaler, som ikke er forsynet med varmekilder som i rum der normalt er beregnet til beboelse. Har du en hobby eller et erhverv som gør at du ikke altid kan opholde dig inde i et varmt lokale, så kan du få varmen ved at læse med her. Vi kigger nemlig på et udvalg af varmeblæser til indendørs brug – også til vådrum.

Billig JO-EL varmeblæser

JO-EL billig varmeblæser

Den første varmeblæser er nok den suverænt billigste vi har kunne finde. Den har tre indstillinger – kold luft – varmere – varmest. Den har en effekt på 2000 Watt når den kører på højeste trin, og en automatisk slukfunktion når den når maksimaltemperaturen. Den fungerer godt som supplerende varmekilde til lokaler hvor der kan være halvkoldt her om vinteren.

Den kan købes hos 10-4 online byggecenter, og koster ca. 80,95 kr.

JO-EL Varmeblæser, 3000 Watt

JO-EL varmeblæser 3kw

En lidt kraftigere varmeblæser fra JO-EL, i en stærk metalkonstruktion. Den er velegnet til værksteder eller byggepladser hvor der godt kan være beskidt og støvet. Der er indbygget en sikring som slår apparatet fra når maksimumstemperaturen opnås.

Den kan købes hos 10-4 online byggecenter, og koster ca. 349,00 kroner.

JO-EL Varmeblæser, 9000 Watt

JO-EL varmeblæser 9 kw

Stor og robust varmeblæser med tilgang på 400V, i blåt metalkabinet. Den kommer ligeledes med en 3-trins termostat, som kan indstilles til blæsefunktion, lav varme eller høj varme. Den er selvfølgelig også monteret med en overophedningssikring, der forhindrer varmeblæseren i at blive for varm. Det medfølgende kabel måler 1,6 meter, og denne varmeblæser egner sig godt til større lokaler eller værksteder, hvor der hurtigt skal varmes op.

Den er set hos 10-4 online byggecenter til ca. 800,10 kroner.

JO-EL elradiator med blæser

JO-EL elradiator med blæser

Denne varmeblæser fra JO-EL er bygget som en elradiator, men har altså også en blæserfunktion. Den kan indstilles på tre trin, henholdsvis 750 Watt, 1250 Watt eller 2000 Watt som er det højeste. Varmeblæseren har en indbygget sikring, som gør at den slukker hvis den når maksimumstemperaturen. På den måde sikres den mod overophedning. Den kan både stå selv, eller monteres på væggen. Den kommer desuden med en ledning på 160 cm.

Den er set hos 10-4 online byggecenter til ca. 188,10 kroner.

Stadler Anna Varmeblæser

Stadler Anna Varmeblæser

Lille og flot varmeblæser, som er diskret og ikke særlig støjende – 47 dB. Den har en max.effekt på 1200 Watt, og reguleres i to trin – 700 Watt og 1200 Watt. Den vejer kun 1,5 kg, og har en helt anderledes teknologi, som gør at den aldrig er i fare for at overophede. Dens varmelegeme er nemlig et særligt PTC-keramikvarmeelement, som er selvregulerende. Den har desuden vundet en pris for sit design i år 2013, fra Reddot Design Awards.

Den er set hos Wupti, til ca. 499,00 kroner og fri fragt.

Wilfa FH1W varmeblæser

Wilfa Varmeblaeser

Denne varmeblæser er velegnet til fritidshuset, hvor dens italienske design er diskret og fladt. Den kan enten stå selv eller hænges op på væggen, og har en maksimal effekt på 2000 Watt. Den kan dog indstilles på to trin 1000 Watt og 2000 Watt. Den kan desuden også opvarme vådrum, så længe den holdes mere end 1 meter fra den våde kilde. Den har indbygget frostsikring, og er Nemko godkendt.

Den er ligeledes set hos Wupti til ca. 499,00 kroner og fri fragt.

Husk sikkerheden

Hvis du bruger en varmeblæser som varmekilde, er det vigtigt at den ikke står for tæt på elementer, der kan være sarte overfor varmeblæserens varme luft. Det er sikrest, at varmeblæseren placeres så frit som muligt, og helst ikke i nærheden af tekstiler eller andet, der kan give anledning til brand. De fleste varmeblæsere kommer desuden med en manual der instruerer i korrekt placering, og da det kan variere fra model til model i forhold til luftindtag og blæser-retning, er det en god idé at sætte sig grundigt ind i hvordan den placeres sikrest.

En varmeblæser bør heller ikke tilsluttes en timer, da den så kan risikere at overophede – den indbyggede sikring slår nemlig automatisk varmelegemet fra hvis den er ved at overophede, og herefter skal blæseren kunne være i stand til at trække køligere luft gennem apparatet, for at nedkøle systemet igen. Men hvis en ekstern timer sat imellem stikkontakten og varmeblæseren slår strømmen fra, så kan overophedningssikringen muligvis ikke fungere optimalt.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*