Forside » Belysning » Udendørs belysning » Udendørsbelysning med sensor: Skræm tyven væk
Udendørsbelysning med sensor: Skræm tyven væk

Udendørsbelysning med sensor: Skræm tyven væk

Udendørsbelysning er smukt og betryggende for dem som kommer hjem efter mørkets frembrud. Det er ikke blot velegnet i situationer hvor man skal kunne orientere sig, men også meget nyttigt som et middel mod indbrudstyve, der bruger nattens mørke som ly for deres forehavende!

Find udendørsbelysning med sensor nu

Der findes flere slags sensorer

De tre mest populære, er disse:

Bevægelsessensor

Reagerer på bevægelse i nærområdet, og er nyttigt hvis du ønsker at spare strøm og samtidig have lys der tænder når der er personer på din grund.

Nogle bevægelsessensorer kan indstilles sådan at de registrerer bevægelse indenfor en bestemt vinkel eller rækkevidde – det er vigtigt at indstille dette rigtigt, især hvis huset ligger tæt på et fortov, så det ikke tænder hver gang en person passerer dit hus.

Lyssensor

Reagerer på mørke, og tænder automatisk når det begynder at blive mørkt. Fordelen er at du ikke selv skal huske at tænde udendørsbelysningen, men at denne automatisk tænder hver aften. Det betyder også at indbrudstyven ikke behøver nærme sig dit hus, da det på lang afstand kan ses at der er godt oplyst, samtidig med at du undgår ”falske alarmer”.

Tidsindstillet sensor

Kan indstilles til at tænde på at bestemt tidspunkt af dagen, eksempelvis når du og dine børn kommer hjem, eller hvis du eksempelvis kun ønsker det skal være tændt efter et bestemt tidspunkt af døgnet – eksempelvis når i er gået i seng.

I denne artikel er det mest interessant at kigge på bevægelsessensoren, da denne advarer både tyven og naboerne om at der er aktivitet omkring dit hus.

Placer sensoren strategisk

Du kan enten købe lamper med indbyggede sensorer, eller du kan sensorer og lamper for sig. De indbyggede sensorer er lige så gode, og for de flestes tilfælde langt kønnere. Eksterne sensorer har dog den fordel at de er nemmere at indstille, netop fordi de ikke er indbygget, og derfor kan opsættes uafhængigt af lamperne, og dermed i områder hvor de er til mest nytte, fremfor hvor lyset er mest nødvendigt.

Din udendørsbelysning og sensorer bør placeres ved alle indgange samt ved en carport/redskabsskur, så der med det samme gives et godt overblik både for dig og familien når i kommer hjem en mørk aften, men også så der gøres opmærksom på eventuelt ubudne gæster, der afsløres i deres lyssky forehavende.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*