Forside » Byggeri » Udendørs » Tagrenovering
Tagrenovering

Tagrenovering

Det er ikke altid nødvendigt at udskifte et tag, der er blevet slidt og grimt igennem tiden. I mange tilfælde kan taget forlænges med op til 20 år ved en tagrenovering, der koster omkring en fjerdedel af prisen på et nyt tag. Find en god håndværker til en konkurrencedygtig pris, og spar mange penge på en tagrenovering.

Spar penge – Få 3 uforpligtende tilbud på tagrenovering!

Udfyld en simpel formular med din opgave, og lad 3 leverandører konkurrere om at give dig den bedste pris. Det er fuldstændig uforpligtende.

Indhent gratis tilbud på tagrenovering

Du kan overordnet få foretaget en tagrenovering på følgende måder:

  • Tagreparation
  • Tagmaling
  • Algebehandling af tag

Her får du først et overblik over de forskellige former for tagrenovering:

Tagreperation

Tag reperation

Skader kan opstå på grund af mange ting. Vejret er en helt afgørende faktor, og det er en god idé at inspicere husets tag efter blandt andet voldsomt blæst, regn og snefald. Uanset hvilken form for tag du har, kan der opstå skader i forbindelse med naturens rasen.

Ved at reparere disse skader i god tid, sikrer du at der ikke kommer fugt ind de forkerte steder, hvilket kan skade både tagkonstruktionen og resten af huset.

Der er dog forbehold – de fleste vil muligvis fraråde en tagreperation af tag der er mere end 40 år gammelt, da der kan være bærende elementer som er slidt og trænger til udskiftning.

Tagmaling

Tag der løbende males og vedligeholdes, vil få en markant længere levetid. Det gøres blandt andet ved at malingen fungerer som en overfladebehandling, der går ind og dækker af og skærmer tagkonstruktionen fra naturens elementer.

Ved dette indgreb er det en god idé at taget er i god stand inden behandling, da beskadigede tagplader kan blive mere ødelagte af at blive malet. Maling af taget bør enten gøres af en fagmand eller under instruktion fra en fagmand, da det ikke er alt tag der tåler at blive malet med al slags maling.

Algebehandling af tag

Både algebehandling og rens af taget bør blive gjort med jævne mellemrum for at sikre maksimal virkning af taget, og for at beskytte og forlænge tagets levetid. Alger vokser godt i det danske klima, især om vinteren, hvor vejret og temperaturerne kan være meget svingende.

Får mos og alger først rigtigt lov at tage fat, kan det give et grimt resultat i form af frostsprængninger i konstruktionen, hvilket skader det beskyttende lag i taget, og selvfølgelig reducerer tagets levetid.

Det frarådes til hver en tid at rense blandt andet asbestholdige tage, da disse kan være direkte giftige at rense.

Alle tage kan renoveres

Som udgangspunkt kan alle nyere tage renoveres med et flot resultat til følge. Det er også typisk det en tagrenovering går ud på, og mange vælger at få det gjort i forbindelse med salg af huset, da det giver et ekstra godt pift til huset, der kommer til at fremstå flot og velholdt med blankpoleret tag, der nærmest skinner i solen.

Sørg altid for en skriftlig aftale

De fleste håndværkere giver gerne et mundtligt tilbud og en gratis vurdering af hvad det vil koste at renovere netop dit tag. Der hvor du måske skal være opmærksom, er at få papir på indgåelse af aftaler, især i forhold til priser og arbejdstid – det er vigtigt for din egen og naboernes skyld at arbejdstiderne overholdes, og at du kan stole på at firmaerne kommer som aftalt og laver taget som aftalt.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*