Forside » Sikkerhed » Tyverialarm » Tyverialarm uden abonnement
Tyverialarm uden abonnement

Tyverialarm uden abonnement

I år 2013 blev der anmeldt over 100.000 tilfælde af hærværk og indbrud (ifølge Danmarks Statistik). Det svarer til at omkring 5% af samtlige husstande i landet havde besøg af en hærværksmand eller indbrudstyv sidste år. Hvis du ønsker at sikre dig og din familie bedst muligt, har i sikkert gjort jer overvejelser omkring indkøb og installation af en tyverialarm uden abonnement. Men hvad skal man vælge, og hvad skal man kigge efter?

Sådan fungerer en tyverialarm uden abonnement

Der findes tyverialarmer med eller uden abonnement. Tyverialarmerne med abonnement udbydes typisk af vagtselskaber som G4S og Falck, og her betaler du for installationen og for et månedsabonnement, og lader selskabet opsætte og administrere alarmudstyr på din adresse. Med en tyverialarm uden abonnement er der derimod ingen løbende udgifter, og du betaler ingen gebyrer til vagtselskaberne når alarmen aktiveres.

Fordele ved at vælge en tyverialarm uden abonnement

 • Du ejer selv alarmsystemet
 • Du behøver intet abonnement
 • Du vælger frit det alarmsystem der passer dig
 • Ingen gebyrer for vagtudrykning
 • Ekstra udstyr er typisk meget billigt
 • Alarmsystemet holder i op til 10 år

En tyverialarm uden abonnement er til dig der gerne vil have fuld kontrol over systemet og ikke vil stå til ansvar overfor et alarmselskab. Har du børn der selv kommer hjem fra skoler eller fritidsordninger, og som måske glemmer at tyverialarmen skal kobles fra inden de går ind, kan det være rart at der ikke skal betales gebyr for en vagt der automatisk rykker ud når alarmen går.

Lige så høj sikkerhed som vagtselskabernes løsninger

Du slækker dog ikke på sikkerheden af den grund, da en tyverialarm uden abonnement er koblet på mobilnettet og kontakter din mobiltelefon hvis alarmen går. Den kan desuden indstilles så den også kontakter udvalgte telefonnumre hvis alarmen går – eksempelvis naboernes telefon. På den måde kan du opsætte dit eget vagtværn, og altid sikre dig at der er nogen i nærheden som kan undersøge det hvis alarmen går.

Få billede af tyven på din smartphone

De smarteste tyverialarmer er desuden i stand til at tage billeder og optage videosekvenser, som også sendes direkte til din smartphone når alarmen aktiveres, så du med det samme kan se hvad der foregår i hjemmet. På den måde kan du med det samme vurdere om der er tale om et decideret indbrud, eller om det blot var falsk alarm, og du kan øjeblikkeligt kontakte politiet, som tager de ubudne gæster på fersk gerning.

Find tyverialarm uden abonnement

En tyverialarm uden abonnement holder i mange år, og langt størstedelen af dem der findes på markedet er i en god kvalitet, som er nem at betjene og installere. Herunder finder du en række tyverialarmer uden abonnement, så du kan få overblik over udvalget:

HouseGuard alarmsystem – godt dansk system med mange muligheder

HouseGuard Alarmpanel

Startpris: 1.695,00 kroner >Sammensæt system

HouseGuard er et dansk firma, og derfor får du også et fuldstændig dansk alarmsystem med dansksprogede menuer og dansk brugsanvisning.

Til det afbildede betjeningspanel kan du vælge mellem en række tilbehør:

 • Sensorer
 • Fotosensor
 • Dør-/vindueskontakt
 • Fjernbetjening
 • Røgalarm
 • Udendørs sirene med blink
 • Ekstra indendørs sirene
 • Ekstra betjeningspanel

G5 alarmsystem – Dansk system fra Sikkerthjem

G5 tyverialarm uden abonnement

Startpris: 1.499,00 kroner >Sammensæt system

Endnu en tyverialarm uden abonnement fra en dansk udbyder. Du kan tilkoble op til 50 trådløse enheder, og er koblet på GSM netværket, hvilket betyder at du kan betjene det med din mobtiltelefon.

Du kan tilkoble en række forskellige udstyr til dette system:

 • Fjernbetjening med SOS funktion
 • Åbningskontakter
 • Bevægelsessensor
 • Dyreimmun bevægelsessensor (<25 kg)
 • Indendørs sirene
 • Røgalarm
 • Oversvømmelsessensor
 • Vibrationsdetektor
 • Ekstra tastatur
 • Udendørs sirene

Secur GSM Alarm System – billigt system til det lille hjem

secur GSM alarmsystem

Pris: 1.299,00 kroner >Se hos Wupti.com

Et prisbilligt alternativ til dig der gerne vil sikre et sommerhus eller en lejlighed. Du får et komplet alarmsystem med sensorer, fjernbetjeninger og betjeningspanel, altsammen trådløst. Hvis alarmen går, bliver du og op til 5 andre ringet op og SMS’et til på telefonen med automatisk besked.

Du kan se det i funktion her:

Derfor bør du vælge en tyverialarm uden abonnement

En tyverialarm uden abonnement egner sig godt til dig der ønsker høj sikkerhed i dit hjem, samtidig med at du måske har hænderne skruet rigtigt på eller forbindelser til nogen der har udstyr til, og viden om hvordan man monterer et alarmsystem. Det er egentlig simpelt – du modtager alarmsystemet med posten, hvorefter der skal skrues et par skruer i væggen, så udstyret kan komme op og hænge. Derefter skal det opsættes og konfigureres sådan at der er forbindelse til samtlige sensorer, kameraer og andre enheder som måtte være sluttet til systemet.

Du har mulighed for selv at bestemme over dit udstyr, og du ejer det selv. Det betyder at du kan justere og konfigurere det som du har lyst, og du skal ikke tænke på at skulle aflevere det tilbage når du en dag ikke vil bruge det mere.

Du kan roligt vælge en tyverialarm uden abonnement, det er dog ekstra godt hvis du har familie eller venner i umiddelbar nærhed af dit eget hjem, så de har mulighed for at komme hurtigt til dit hjem og tjekke det, hvis alarmen går og du er langt væk. Det kan eksempelvis være svært, hvis det drejer sig om et sommerhus der ligger i den anden ende af landet. Her vil en tyverialarm uden abonnement ikke være ideel, men derimod en løsning fra et selskab, som så står 100 % for vedligeholdelsen og bevogtningen i området. Eksempelvis har Falck altid vagter kørende rundt i lokalområderne, hvilket gør dit hjem sikkert mod indbrud selvom du er langt væk.

En tyverialarm uden abonnement er derudover også fuldstændig selvbetjent, og du skal også selv transportere dig til din ejendom hvis der er indbrud, og du må derfor selv klare eventuelle ubudne gæster, hvilket er fint for nogle, mens andre måske vil foretrække at lade en vagt tage sig af dette. Selvfølgelig kan du altid ringe 112, men da der ”kun” er tale om et indbrud, vil det aldrig være en førsteprioritet at rykke ud med en vogn, medmindre gerningsmændene fastholdes eller bliver voldelige.

Hvad koster en tyverialarm uden abonnement?

Der findes tyverialarmer i næsten alle prisklasser. De kan opdeles lidt groft på denne måde:

 • Basis tyverialarm med dækning i 1-2 rum: 1000-2000 kr.
 • Stor tyverialarm med dækning i 3-4 rum: 2000-3000 kr.
 • Udvidet tyverialarm med dækning i alle rum: 3000-5000 kr.

Priserne er omtrente, og afhænger af hvilket system du vælger og hvilke behov du har. Det gælder for alle tyverialarmer uden abonnement, at der findes et startsæt som du køber, og herefter kan du selv vælge det antal sensorer, kameraer og sirener du ønsker at koble på. Det hele fungerer som regel trådløst, så der er mulighed for at tilslutte mange enheder.

Afstem dit behov efter området du bor i

Afhængigt af hvor i landet du bor, kan du i denne indbrudsstatistik danne dig et overblik over hvor slemt det ser ud i dit område. Dette er én vigtig faktor, du bør inddrage i dine overvejelser om hvilket alarmsystem du ønsker og hvor mange penge du vil ofre på det, en anden vigtig faktor er mængden af værdigenstande i dit hjem. En indbrudstyv er meget interesseret i dyre, tidløse designergenstande, men al elektronik er også attraktivt, lige så vel som smykker og evt. kunst. Har du dyre Apple computere eller anden elektronik stående foran store vinduespartier, bør du som minimum også tage dette med i dine overvejelser.

Det vigtigste er at sætte sig godt ind i hvad der er af produkter på markedet, og det anbefales IKKE at lade sig tage til takke med det billigste system på markedet, men derimod kigge sig om efter noget af en lidt bedre kvalitet. En tyverialarm er trods alt levedygtig i cirka ét årti efter indkøb, og det er ikke et system der er udsat for nogen slitage af særlig nævneværdig karakter, hvorfor det godt kan betale sig at investere en smule mere og så få en løsning hvor der eksempelvis også er mulighed for at koble overvågningskamera på.

Hvilke rum bør jeg sikre?

Som udgangspunkt bør alle rum være sikrede, dog er det ikke et behov med sensorer på eksempelvis badeværelset eller depotrummet. Du bor dog som minimum sikre alle indgange udefra med sensorer, inklusiv eventuelle havedøre og altandøre. Store vinduespartier er et andet vigtigt element, som også bør være inden for sensorernes rækkevidde.

Når det kommer til overvågning med video eller lyd, er dette ikke bydende nødvendigt. Det kan dog være rart at kunne få afklaring med det samme, og be- eller afkræfte om der er tale om en rigtig alarm eller om det blot er et barn der er kommet hjem og har glemt at slå alarmen fra. Det kan derfor være rart at have overvågning i indgangspartierne og evt. i stuen og/eller andre steder hvor du opbevarer dine vigtigste værdigenstande. Dermed vil du let få overblik over hvad der eventuelt skal efterlyses og hvad der egentlig mangler.

Røgkanoner, laserhegn m.m. – ekstraudstyr til din tyverialarm

Du kan få en masse ekstra udstyr til din tyverialarm, der kan hindre en tyv i at gøre sit arbejde færdigt, eller allerede udenfor kan advare dem om at der er gået en alarm i gang.

Ligesom på film kan du nu anskaffe dig et laserhegn, som vil kunne omkranse hele dit hus, og dermed skabe en sikker zone. Laserhegnet fornemmer og registrerer derpå bevægelserne imellem sig, og disse små sensorer kan gemmes væk så de ikke bemærkes. Det kan være en rar foranstaltning, da du så har større chance for at stoppe et indbrud allerede inden tyven er kommet indenfor.

Du kan også gøre tyvens arbejde surt ved at installere en røgkanon, der på få sekunder fylder hele rummet med en tyk røg, der ikke sætter sig på møblerne, men blot gør det umuligt at se noget i en given periode. Tyven har derefter ikke en chance for at orientere sig, og må derfor tage benene på nakken uden værdigenstande.

Sådan virker en røgkanon:

Forhandlere af tyverialarmer

På internettet finder du en række specialister i tyverisikring af hjemmet. Her kan du finde skræddersyede løsninger, hvor du selv har valgt alt det udstyr du ønsker at have med. Herunder får du en god oversigt over de bedste forhandlere online:

 • Boligalarmer.dk (Specialister i tyverisikringer med mulighed for at skræddersy en pakke)
 • Miraca.dk (Specialister i tyverisikringer i flere prislag)
 • Wupti.com (Billige tyverialarmpakker)
 • BilligVVS.dk (Billige tyverialarmpakker)

En kommentar

 1. Udendørs sirener som en del af et samlet system:

  Spm.: findes der regler (lov?) om hvor mange minutter en udendørs sirene må larme? Hvis ja hvor står det?

  Jeg tænker her på et alarmsystem uden abonnement,derfor heller ingen alarmcentral.

  På forhånd tak.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*