Forside » Sikkerhed » Tyverialarm

Tyverialarm

tyverialarm2Går du med overvejelser om at anskaffe dig en tyverialarm, er her nogle ting som er vigtige at vide og som du skal tage med i dine overvejelser. En tyverialarm kan nemlig fungere på et utal af forskellige måder, og du kan, afhængig af pris, få næsten alle de funktioner du måtte ønske dig.

Læs på denne side om:

Hvad kan en tyverialarm?

En tyverialarm betjenes som oftest via et panel, som typisk er placeret ved hoveddøren.  Dette panel udgør selve kontrolcentralen eller systemets ”kerne”. Denne er koblet op til et antal sensorer og kameraer rundt omkring i ejendommen, hvor du nu har haft ønske om at placere disse. De fleste tyverialarmer har mulighed for at få koblet ekstra udstyr på, som kan tilkøbes. Her kan eksempelvis nævnes ekstra overvågningskameraer, ekstra sensorer eller sågar laserhegn til sikring af udendørs arealer.  Du kan til nogle systemer også tilkoble en røgkanon, der virker ved at blæse et helt rum til med røg – det kan eksempelvis være kontoret og/eller stuen, eller andre rum hvor du opbevarer dine mest værdifulde genstande.

Trådløse tyverialarmer gør installationen nemmere

wifiStortset alle alarmsystemer er i dag trådløse, hvilket betyder at du ikke behøver at tænke på at skulle føre kabler – du skal kun bekymre dig om placeringen af sensorer eller kameraer, der så vidt muligt bør være i et hjørne hvor der er udkig til enten dør eller vinduer, afhængig af hvor det ville være mest aktuelt for en eventuel tyv at komme ind. Det betyder med andre ord, at hvis du kan finde ud af at bore et hul og sætte en skrue i væggen, så kan du også finde ud af at sætte din egen tyverialarm op.

Modtag fotos direkte på din mobiltelefon

mobilEn af de nyere og mere interessante funktioner på tyverialarmerne, som du kan købe enten på nettet eller i forretningerne, er at du kan tilkøbe overvågningskameraer, der tager et billede og sender til din mobiltelefon hvis der registreres bevægelse i en zone hvor alarmen er slået til. Du får med andre ord øjeblikkelig indsigt i hvad der foregår hjemme hos dig, selvom du ikke er hjemme. Det kan jo være at vedkommende der har aktiveret alarmen gerne må være i huset, men blot har overset alarmen eller glemt at slå den fra, og så er det rart at få vished med det samme om hvad der foregår i hjemmet.

Bliv vækket ved brand eller lækager

ildDer findes et væld af sensorer, du kan tilkoble dit alarmsystem, heriblandt en røgsensor, der registrerer røgdannelse indenfor. Du bliver derfor alarmeret, hvis dette sker. Du kan også koble en sensor på, der giver en alarm fra sig, hvis der eksempelvis er oversvømmet i kælderen, eller som kan fornemme gasudslip fra eksempelvis komfuret eller fra en gasbeholder. Det er med til at skabe ekstra tryghed i hjemmet, og kan sikre en rolig nattesøvn – også i hårdt vejr.

Tyverialarm med eller uden abonnement?

Før du begynder at kigge efter en tyverialarm, bør du overveje om du ønsker en tyverialarm med et løbende abonnement, eller om du ønsker en tyverialarm uden abonnement men med GSM/GPRS funktionalitet, så du blot bliver kontaktet på din mobiltelefon hvis alarmen går. Ved begge systemer er der fordele og ulemper, der er værd at overveje inden du tager den endelige beslutning.

Tyverialarm med abonnement

falckalarmEn tyverialarm med abonnement, eksempelvis fra Falck Alarm, giver dig en totalløsning hvor du kan tilpasse dine behov til det system du får, og derudover har du gratis rådgivning inden du vælger, og vagtudrykning hvis alarmen aktiveres. Du betaler et startbeløb på mellem 2000 og 3000 kroner, og kan dertil vælge ekstra udstyr efter behov. Der kan blandt andet tilvælges røgsensor, fotoalarm, vandsensor m.m. – systemet er med andre ord mere end blot en tyverialarm, og derudover er du sikret hurtig udrykning i tilfælde af at du er langt væk hjemmefra.

Fordele og ulemper ved tyverialarm med abonnement

Fordele:

 • Ingen vedligeholdelse – systemet passes af selskabet
 • Udrykning ved alarm gennem selskabets egen vagtordning (afhængig af pakkevalg er der et lille tillæg ved udrykning)
 • Lav startpris – du betaler i stedet et lille beløb om måneden
 • Systemet kan også overvåge bl.a. oversvømmelse eller røgdannelse

Ulemper:

 • Systemet ejes ikke af dig, men af selskabet
 • Der skal betales et månedligt abonnement for systemet i al den tid du har det
 • Ved falsk alarm skal du selv betale for udrykningen – eksempelvis hvis alarmen er udløst ved et uheld eller pga. husdyr
 • Fortryder du indenfor det første år, skal du betale for nedtagningen af systemet

Tyverialarm uden abonnement

Her er der lige pludselig mange muligheder, og du bør tage et kig på vores guide til tyverialarm uden abonnement, som vil komme meget nærmere ind på dine muligheder for at sikre dit hjem med en tyverialarm, hvor du selv indkøber og opsætter udstyret, og selv vælger hvordan det skal fungere. De fleste tyverialarmer er koblet på en telefonlinje eller GSM netværket – det mobile net, hvor de lidt mere avancerede alarmer er i stand til også at sende data over GPRS, eksempelvis i form af billeder fra overvågningskameraet, hvis der har været aktivitet i ejendommen mens alarmsystemet har været slået til.

Boligalarmer.dk er en af de større online butikker, som har et bredt udvalg af bl.a. tyverialarmer, og her kan du danne dig et indtryk af hvor meget forskelligt udstyr du kan få, og hvilket prisleje en tyverialarm som regel ligger i.

I forhold til en tyverialarm med abonnement, heriblandt Falck Alarm, vil det for en bruger med mindre behov være fordelagtigt at starte ud med dette system, men der kan dog forekomme situationer hvor det er rart med en vagtordning. Det kan eksempelvis være hvis du er langt væk hjemmefra. Du kan nemlig ikke altid regne med at politiet har mandskab til rådighed lige med det samme, og et indbrud vil ikke være prioriteret særlig højt, hvis der f.eks. i samme øjeblik er et trafikuheld eller et væbnet røveri et sted der kræver deres akutte tilstedeværelse.

Du kan derfor risikere helt at skulle vinke farvel til dyrebare værdigenstande, eksempelvis en computer fyldt med familiefotos eller harddiske med vigtige dokumenter på. De kan lige så vel være på vej til Østeuropa som til en adresse i området, du aldrig kommer til at blive bekendt med. Der findes dog muligheder for at installere GPS sporingsudstyr, som kan være en hjælp hvis dine værdifulde genstande skulle være blevet stjålet.

Fordele og ulember ved tyverialarm uden abonnement

Fordele:

 • Prisen omfatter kun et engangsbeløb til indkøb af alarmsystemet og evt. løbende udgifter til sim-kort hos et teleselskab. Der er altså ingen månedlig udgift til et alarmselskab
 • Frit valg på alle hylder – meget mere udstyr at vælge imellem end hvis du køber en komplet pakke. Heriblandt laserhegn, røgkanon, overvågningskamera m.m.
 • Opgradér og flyt rundt som du vil – du ejer selv systemet og bestemmer derfor selv
 • Ingen omkostninger til installation eller nedtagning – du klarer det selv, når du har tid

Ulemper:

 • Du skal bruge tid på selv at sætte dig ind i hvad du skal købe og hvad du har behov for
 • Ingen vagtordning
 • Du skal selv vedligeholde systemet, eksempelvis udskifte batteri og sørge for at alt virker
 • Som regel er prisen højere, da der er tale om et engangsbeløb og intet løbende abonnement

Der er ingen tvivl om at der er mange muligheder når det kommer til indkøb af et alarmsystem, det eneste du som minimum bør overveje, er hvor sikkert du ønsker dit hjem skal være. Det kan være at du bor i et område som er meget berygtet for dets mange indbrud, eller du kan have særlige værdier du nødigt ønsker stjålet. Tjek evt. vores kort med indbrudsstatistik for at få et indtryk af hvordan dit lokalområde er.

Hvor stor er den ejendom som tyverialarmen skal installeres i?

En vigtig faktor i forhold til prisen og alarmtype, er størrelsen på den ejendom eller de lokaler, som ønskes sikret. Som minimum bør man i hvert fald sikre entréen og alle andre rum med døre udefra, hvor man må formode at en eventuel tyv vil finde på at snige sig ind. Herefter bør man overveje, hvilke rum der må formodes attraktive i forhold til værdifulde genstande. Her kan eksempelvis nævnes stuen, kontoret, børneværelserne (især hvis det er ældre børn) og soveværelset, hvor de fleste nok har deres smykker liggende. Det er altså mange rum der er udsatte, og derfor er det en god idé som minimum at installere en sensor i disse rum, så alarmen aktiveres hvis der er ulovlig indtrængende i disse områder. Yderligere kan det være en god idé med overvågningskamera ved døre der fører udenfor, da det må formodes at tyven vil benytte disse til at bære værdigenstandene ud – de kan dog også bruge vinduerne, så har bør man overveje at opsætte kameraer der peger mod døre, og eventuelt også vinduespartier der kan være udsatte.

Alle størrelser ejendomme kan få komplet tyverialarm installeret

Uanset størrelsen på dit hus, virksomhed, sommerhus m.m., findes der en tyverialarm der passer til. De fleste alarmsystemer kan nemlig udvides med et utal af sensorer og kameraer, der alle kommunikerer trådløst med kontrolpanelet, som er placeret ved en central dør – i et hus er det ved hoveddøren, i en virksomhed er det ved yderste, primære personaleindgang og –udgang.

Der findes en sensor til ethvert størrelse lokale. Fælles for alle slags sensorer, er dog at de bør placeres oppe lige under loftet, hvor der kan fanges og registreres bevægelse i så meget af rummet som muligt, og vigtigst af alt fra indgangen til rummet, både via døre og vinduer.

Hvor meget ønsker du at sikre dit hjem?

sikkerhedHar du dyre værdigenstande? Måske arbejder du hjemmefra og har derfor ekstra meget IT udstyr stående? Kan dette ses fra gaden?

Der er mange ting, der kan virke tiltalende på en tyv, der eventuelt måtte husere i området – det kan eksempelvis være placeringen af din ejendom i forhold til naboer, vejbelysning, tilkørselsforhold, m.m.

Der er med andre ord en masse forhold, der spiller ind på behovet for sikring af dit hjem. Bor du eksempelvis i et stort hus ude på landet, hvor der ikke er gadebelysning langs vejen, og har du et par hundrede meter til nærmeste nabo, er dit hus meget udsat for indbrud, hvis hele familien eksempelvis tager på ferie eller er væk hjemmefra i længere perioder.

Derfor bør du sætte dig med din familie og finde ud af hvordan jeres hus egentlig ligger i forhold til naboer, tilkørselsforhold, belysning og ikke mindst kriminalitet i nærområdet.

Før du investerer i en tyverialarm, kan du dog tage et kig på Boligvogters guide til et sikkert hjem – det er en guide, der rummer en masse tips og gode råd til hvordan du sikrer dit hjem bedst muligt, uden alt for store udgifter. Det kan være simple ting som at bruge en god lås, udendørsbelysning med sensor m.m., der kan virke afskrækkende på en tyv, der overvejer at bryde ind i dit hus.

Du skal ikke sikre dit hjem, hvis du ikke føler dig udsat

Som udgangspunkt er det bedst, hvis tyverialarmen aldrig bliver nødvendig – det er en af de få elektronikartikler, man installerer og håber man aldrig får brug for.

Det er altid en god idé at overveje om der overhovedet er behov for en tyverialarm i din bolig eller virksomhed. Det kan eksempelvis være at du bor i en opgang med dørtelefon og låst dør ved opgangen, eller at du bor i et gammelt byggeri hvor alle naboerne kan høre selv den mindste aktivitet fra naboen.

Du skal derfor undersøge, om der er nogen grund til at tro at netop din ejendom er særligt udsat. Dette kan blandt andet gøres ved at følge med på denne side, og læse samtlige guides og artikler, da de alle berører samme emne.

Har du husdyr?

Husdyr er for langt de fleste tyverialarmer ikke noget problem. De fleste systemer kan fås med sensorer, der ikke registrerer bevægelse fra husdyr op til 30-40 kilo. Er du i tvivl, kan du altid spørge efter specielle sensorer der ikke registrerer bevægelse fra husdyr. Har du en meget stor hund, kan du dog godt risikere at denne vil kunne udløse alarmen, hvis den opholder sig i et rum med sensor imens alarmen er aktiveret – og det kan blive dyrt, især hvis du har installeret en tyverialarm med abonnement – her rykker en vagt ud, og det koster penge hvis alarmen udløses ved falsk alarm.

Derfor er en tyverialarm uden abonnement nok at foretrække i tilfælde af at du har hund – så er det nemlig kun dig selv der får besked hvis alarmen aktiveres, og du kan nemt slå alarmen fra igen og afblæse faren, i stedet for at du skal vente på opringning og udrykning fra alarmselskab.

Stadig i tvivl?

Der er rigtig mange ting som skal overvejes i forhold til valg af den rigtige tyverialarm. Boligvogter har derfor udformet en guide, der kan være en hjælp hvis du er i tvivl om hvad der er den rette løsning for dig.

Læs guiden her

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*