Forside » Byggeri » Udendørs » Nye vinduer – find håndværker og rådgivning
Nye vinduer – find håndværker og rådgivning

Nye vinduer – find håndværker og rådgivning

Der er i dag flere valg når det kommer til vinduer end nogensinde før. Når du skal have nye vinduer er der derfor en masse spørgsmål du først skal have klarlagt. De fleste vælger naturligvis at få installeret gode termoruder, men hertil kommer nogle materialevalg i forhold til rammen, der blandt andet kan bestå af træ, træ/aluminium, plast eller blot ren aluminium. Man kan selvfølgelig også nøjes med blot at skifte glasset.

Få 3 uforpligtende tilbud på montering af nye vinduer

Det kan være svært at overskue markedet for nye vinduer. Hos 3byggetilbud har du mulighed for at stille spørgsmål og få pris på montering af vinduer.

Videre til 3byggetilbud

Købe nye eller renovere gamle vinduer?

Der kan være mange grunde til at du ønsker at bevare dele af de gamle vinduer, hvis rammen eksempelvis er af en særligt høj kvalitet, eller hvis de er speciallavede til netop dit hus. Til gengæld kan gamle vinduesrammer være besværlige at betjene, samtidig med at sikkerheden ikke altid er optimal. Når du går med overvejelser om nye vinduer, er det derfor en god idé at overveje hvad du vil have ud af skiftet. Er det for at dit hus bedre kan holde på varmen, er det for syns skyld eller for at øge sikkerheden?

Uanset hvad, så er det altid dyrere at udskifte hele vinduet og få sat nye vinduer i, i forhold til blot at få skiftet glasset.

Gamle vinduer vil dog som udgangspunkt altid have en ringere isoleringsevne end moderne vinduer, og de er typisk også utætte. Nye energivenlige vinduer er sammensat på en bedre og anderledes måde, og der er typisk tænkt i energibesparelse gennem hele vinduesdesignet.

Hvilke vinduer passer til mit hus?

Mange vælger at gå på kompromis med æstetikken for at få så økonomiske vinduer som overhovedet muligt. Derfor bliver der i mange tilfælde installeret vinduer med f.eks. plastikrammer i stedet for det oprindelige træ-materiale. Det kan både se godt og skidt ud, afhængigt af udførelsen.

Det kan være en idé at få hjælp og vejledning inden du tager et valg. 3byggetilbud stiller et ekspertpanel til rådighed, som du kan spørge til råds før du beslutter dig. >> Spørg ekspertpanelet til råds

Valg af materiale

Udover glasset kan du vælge imellem flere materialer til dit vindue. Typisk vil vinduer af ældre datoer være med en ramme af træ i høj kvalitet. Langt højere kvalitet end det fås i dag. Godt gammelt fyrretræ føles både tungere og mere massivt end det fyrretræ der typisk bruges i produktionen i dag. Udover træets varierende kvalitet, er der også en del vedligeholdelsesarbejde forbundet med dette materialevalg. Det skal males og evt. have en træbehandling af og til, for ikke at rådne. Det kan især gå stærkt med nyere trævinduer, da disse kan være af lavere kvalitet end træ fra ældre vinduer.

I dag findes vinduer også med materialer som plastik og aluminium, som generelt er mere vedligeholdelsesfrit end træ. De æstetiske kvaliteter vil dog måske falde helt fra, da vinduerne aldrig vil kunne synes af det samme som gammeldags trævinduer. I et nyere hus vil disse vinduer dog passe ind uden problemer, hvorimod de i gamle huse godt kan se en smule klodsede ud.

Hvad koster et vindue i gennemsnit?

Det kan være svært at beslutte hvilke nye vinduer du ønsker at vælge. Og prisen kan svinge fra 1500 kr. til 9000 kr. per vindue, afhængigt af materialevalg, producent og størrelsen.

Ved alle andre produkter, går pris og kvalitet typisk hånd i hånd, og det kan i længden godt betale sig at investere i nogle bedre vindue – både hvad angår isoleringsevnen, men også holdbarheden på vinduerne.

Kig efter DVV-mærket

Dansk Vindues Verifikation står bag DVC-godkendelsen (Dansk Vindues Certificering). Det er en mærkningsordning der gælder særligt for vinduer, og der stilles blandt andet krav til kvaliteten, fremstillingsmetoderne, markedsføringen og ansvaret. DVV’s er ment som en guideline, og ligesom med så mange andre mærkningsordninger, så er hensigten at sikre en ensartet god kvalitet, så vi trygt kan vælge vores nye vinduer uden at bekymre os.

Energivinduer er bedst for økonomien og huset

Vinduer er et bærende element i sikringen af godt indeklima. Kan der ikke luftes ordentligt ud, og giver vinduerne ikke en ordentligt mængde lys, vil indeklimaet blive dårligt. Det er en god idé at kigge efter højtisolerende termoruder, som vi også kender som energivinduer. Kig efter vinduer i klasse A, B eller C.

Kig også efter vinduer med ventilation i selve vinduesrammen. Det giver mulighed for en god jævn luftgennemstrømning.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*