Forside » Sikkerhed » Tryghed » Lommelygte – for en sikkerheds skyld
Lommelygte – for en sikkerheds skyld

Lommelygte – for en sikkerheds skyld

Til lystfiskeren, hundelufteren, husejeren, løberen, cyklisten…

En lommelygte kan give tryghed ud på de mørke aftener, hvor det måske ikke altid er så rart at bevæge sig udenfor. I store huse er det også rart at man hurtigt kan orientere sig, selvom strømmen er gået. Det er også en god ide at udstyre bilen med en lommelygte, både for at kunne signalere til andre hvis man f.eks. er kørt galt, eller ved andre situationer hvor der kræves ekstra lys.

Anbefalede lommelygter

PandelampeLED-Lenser MikroLED-Lenser MiniLED-Lenser Lyskanon
PandelampeLED-Lenser MikroLED-Lenser V2LED-Lenser Lyskanon
Køb denne lygteKøb denne lygteKøb denne lygteKøb denne lygte

Hvornår er det rart at have en lommelygte?

En lommelygte er både rar, tryg og sjov at have i huset, og den kan bruges til mange ting. Har du børn som elsker at lege udenfor, kan de lege mørkeleg om aftenen, eller f.eks. sove udenfor i telt – her kan en lommelygte være rar at have, når de skal på toiletbesøg om natten.

Lommelygten er også nyttig ved strømafbrydelser, eller hvis der blot går en sikring, hvor lyset går ud.

Er du sejler, lystfisker eller bare tit ude at køre om aftenen eller natten, er det også en rar ting at have med sig, for tryghedens skyld, hvis der sker et uheld og du befinder dig i et mørkt område.

Og sidst, men ikke mindst, til hundelufteren, der gerne vil have godt lys med sig på gåturen. Der er selvfølgelig mange andre eksempler, hvor det er rart at have en lommelygte med sig, dette er blot nogle af dem.

Hvilken lommelygte skal jeg vælge?

Du skal selvfølgelig vælge en lommelygte der passer til dens anvendelsesformål. Kig efter en LED lygte – de indeholder små dioder, som både giver længere batterilevetid og et rigtig godt lys. Selv de små lommelygter af denne slags har et helt fantastisk og skarpt lys.

Til hundelufteren

En kraftig lommelygte kan være rar at have, især hvis du bor lidt udenfor byen og har en hund med masser af energi, og som gerne vil løbe over større områder.

Til løberen

Du behøver ikke at begrænse dig til løb i områder med lys, hvis du har en lygte med dig – her er der godt nok ikke tale om en decideret lommelygte, men en pandelygte er meget praktisk at have med på løbeturen.

Til hus- eller gårdejeren

En lommelygte i et lidt mindre format er i denne situation rigeligt – kigger du efter en LED lommelygte er rækkevidden på de bedste over 100 meter, hvilket er mere end nok til at oplyse hele rum eller eksempelvis facaden på et hus.

Til sejleren

En kraftig, robust lygte er praktisk at have med sig på sejlturen – den kan anvendes til mange formål, men vigtigst af alt er den nyttig at have hvis der skulle opstå en nødsituation. Det kan være en der falder over bord, eller hvis der blot skal kunne signaleres til omverdenen.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*