Forside » Belysning » Indendørs belysning » Læselampe til stuen år 2014
Læselampe til stuen år 2014

Læselampe til stuen år 2014

En læselampe er perfekt til dig der har brug for mere direkte lys, når du eksempelvis skal sidde i lænestolen eller sofaen med en kop kaffe og en god bog. Lige så snart lampen skal fungere som en decideret læselampe, stilles der nogle krav til dens funktioner.

Lysets kvalitet er vigtig

Det er vigtigt at lysets kvalitet er i orden – her er en skarp halogenpære eksempelvis ikke nogen god idé, da lyset fra denne er meget direkte, og det kan genere øjnene og de omkringsiddende. Lampeskærmen og lysretningen er også vigtig, ligesom lysets hårdhed også er afgørende. Et godt læselys bør derfor være mildt og med en god, stor spredning, helst fra en så lodret position som muligt. Et skarpt lys der lyser meget kraftigt i et lille område kan nemlig også være ubehageligt, og det er bedst at kigge efter en lampe der giver et meget blødt lys – evt. med mulighed for at skrue op og ned for lysstyrken.

Læselamper til alle

Er du på udkig efter en ny læselampe, kan du få det her. I denne omgang er der lagt vægt på en gulvstående læselampe, med et godt lys og i et flot design. Med sådan en læselampe kan man uden problemer indrette et hjørne i sofaen som læsehjørne, og de tager sig rigtig godt ud som dekoration i en stue der følger klassisk, tidløst eller moderne indretning.

Vi starter med to klassiske og tidløse læselamper fra Le Klint, der sagtens kan indgå i en moderne, tidløst indrettet stue, efter Skandinaviske principper:

Le Klint 368

Le Klint 368 af Flemming Agger

Flemming Agger er en anerkendt designer, og står for tidløst Skandinavisk design. Han er blandt andet også kendt for hans design af TV-Byen. Denne Le Klint lampe er designet i 1979, og har været utroligt populær og elsket for dens tidløse design, der tager sig godt ud i moderne hjem. Den er udført i metal og med afbryder på skærmen, der desuden kan vippes, så den tager sig rigtig godt ud som læselampe i det kræsne hjem.

Se flere modeller og få gratis fragt

Le Klint 320 Snowdrop

Le Klint 320 Snowdrop fra Harrit-Sørensen & Samson

Denne gulvlampe, som er designet af trioen Harrit-Sørensen & Samson, er særlig på grund af dens specielle design. Den har en vippefunktion, som ikke er set i særlig mange lamper – den vipper nemlig ved selve foden, og er i stand til at stå stabilt. Den har opnået status som en af de mest populære læselamper fra Le Klint, og på grund af dens store fleksibilitet og særlige, håndlavede lampeskærm, er den ideel til en hyggekrog eller et hjørne af sofaen som gerne må være ekstra oplyst.

Se flere modeller og få gratis fragt

Lightyears Radon F

Lightyears Radon F gulvlampe

Radon F lampen er designet af Hans Sandgren Jakobsen. Særligt ved denne lampe er at lampeskærmen er i formstøbt aluminium, og ligesom et kamerastativ står den på tre lange ben. Den er desuden en del af Radon serien. Lyset er direkte og kan justeres så det passer til den retning det skal lyse i. Den er særdeles velegnet som læselampe og tager sig rigtig godt ud i en stue med moderne indretning.

Se flere modeller og få gratis fragt

Bestlite BL 3

Bestlite BL3 Gulvlampe

Denne læselampe til stuen fås i flere farver, og er designet af Robert Dudley Best. Højden er justerbar. Lampen som er særdeles attraktiv, egner sig med sit varme lys godt som læselampe i stuen, eller som en flot dekorativ lampe i soveværelset eller mødelokalet. Den er symbol på enkelt skandinavisk design, og er mest elsket for sin ædle, standhaftige svane-lignende holdning.

Se flere modeller og få gratis fragt

Excel Executive

Excel Executive gulvlampe

Denne gulvlampe i et rent og industrielt forkromet design er tegnet af det danske designhus Excel. Det er en nyfortolkning af mere klassiske indretningsgenstande, og de har haft stor succes med dette. Materialerne er solide, og lampen tager sig fint ud som læselampe i en moderne eller tidløst indrettet stue i et mere råt eller industrielt udseende. Med sine 180 cm i højden er den også god til store lokaler, mødelokaler eller på kontoret.

Se flere modeller og få gratis fragt

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*