Forside » Boligvogter Blog » Kontinentalseng eller elevationsseng? Sådan vælger du!

Kontinentalseng eller elevationsseng? Sådan vælger du!

Der opstår som regel mange forskellige spørgsmål i forbindelse med køb af en ny seng. Hvilken seng bør jeg vælge, og hvad passer bedst til mine behov? Det kan være svært for dig som forbruger at finde rundt i al den information, du får kastet i hovedet, hvis du eksempelvis går ud til en sengeforhandler, eller hvis du selvstændigt søger rundt på internettet.

I denne artikel vil der være fokus på to sengetyper: kontinentalsengen og elevationssengen. Ud fra disse to udgangspunkter vil der overordnet blive beskrevet, hvad den enkelte sengeform har at byde på, og i hvilke tilfælde, du som forbruger skal vælge den ene type frem for den anden.

 

Hvad er en kontinentalseng?

Kontinentalsengen er typisk opbygget i forskellige lag (oftest 3 lag).

  • Boxmadras – udgør bunden af sengen.
  • Springmadras – placeret i midten af sengen, for at justere liggekomforten.
  • Topmadras – findes øverst, og giver den sidste finesse til komforten.

Der anvendes ikke en ramme og en lamelbund i forbindelse med en kontinentalseng, hvilket er en af de primære forskelle mellem en kontinentalseng og andre sengetyper. Den består udelukkende af de tre madraslag, som gør sengen højere end en traditionel seng.

Denne sengetype kan med fordel justeres til den enkeltes individuelle behov, da du kan justere på springmadrassen (det midterste lag af sengen). Ved at anvende en topmadras giver det mulighed for at have to separate springmadrasser, hvor du ved hjælp af topmadrassen undgår ”hul” i midten af sengen. Sover i to i sengen, kan dette være en stor fordel, da manden typisk skal have en hårdere seng end kvinden.

Det er endvidere meget vigtigt, at du som forbruger kigger efter de enkelte madraslags individuelle kvaliteter. Hvis der spares i ét af lagene, så vil det kunne mærkes i resten sengen, og du vil derfor ikke få det optimale ud af din kontinentalseng.

 

Hvad er en elevationsseng?

Elevationssengen har i længere tid været en af de mest eftertragtede sengetyper på markedet, og de danske forbrugere elsker den.

Sengetypen er opbygget med en funktion, der gør det muligt at justere sengebundens højde og udformning. Det er derfor muligt at tilpasse sengen til den enkelte brugers individuelle behov. Herved har du mulighed for at ændre underlaget, så du eventuelt kan ligge højere med benene end resten af kroppen.

Elevationssenge styres typisk ved hjælp af en fjernbetjening, der er sammenkoblet med én eller flere motorer, hydrauliske stempler eller stænger, som kan få sengebunden til at bevæge sig.

Denne sengetype er især god, hvis du lider af fysiske gener, som dårligt blodomløb, sovende legemer eller lignende. Du har mulighed for at justere højden af kroppens forskellige dele, som kan være behjælpeligt med at reducere smerter eller gøre blodomløbet i kroppen bedre. Restitution efter fysisk aktivitet kan også optimeres ved hjælp af funktionerne i en elevationsseng.

Motorkvaliteten er afgørende, når du skal vælge din elevationsseng. Hvis de tekniske funktioner i senge er ringe, så vil det også typisk afspejles i kvaliteten af sengen. Motoren er typisk den dyreste del af sengen, og derfor er det oftest også den, der spares på, hvis prisen på en elevationsseng skal reduceres.

 

Hvilken sengetype bør jeg vælge?

Alt efter hvilke behov du står overfor som forbruger, så er der her gennemgået en række vigtige faktorer, som er afgørende for, hvilken sengetype du skal vælge.

Alt efter om du ønsker en seng med mange lag, eller om du ønsker en seng med elevations-funktioner, så skal du altid være opmærksom på kvaliteten af sengen. Du tilbringer én tredjedel af dit liv i sengen – derfor må der heller ikke spares på kvaliteten!

Hvis du stadig ikke er overbevist om, hvilken sengetype du skal vælge, så kan du få flere sengetips her.

 

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*