Forside » Sikkerhed » Brandsikring » JO-EL røgalarm Classic Solo kåret som bedst i test

JO-EL røgalarm Classic Solo kåret som bedst i test

JO-EL Røgalarm Classic Solo

Denne røgalarm fra JO-EL, som bærer navnet Classic Solo, er blevet kåret som bedst i test hos Magasinet Tænk, og er derudover en meget prisbillig røgalarm. Der er derfor mange gode grunde til at vælge netop denne røg alarm. For dig der vil hurtigt videre, har vi sat en simpel prissammenligning op her:

Prissammenligning for JO-EL Røgalarm Classic Solo

  • ELVVS: 89,00 / Fragt 49,00 / I alt 138,00 Køb her →
  • 10-4 Byggemarked: 98,10 / Fragt 49,00 / I alt 147,10 Køb her →
  • Marineudstyr: 83,00 / Fragt 69,00 / I alt 152,00 Køb her →

Priserne varierer med andre ord ikke særlig meget. Marineudstyr har dog den bedste stykpris på JO-EL Røgalarm Classic Solo, hvilket er værd at overveje hvis man skal have flere røgalarmer.

Hvorfor er JO-EL røgalarmen testvinder?

Som du kan læse mere om her, så er det en rigtig god idé at sætte sig ind i hvilken røgalarm man er ved at købe. JO-EL Classic Solo vinder blandt andet på den måde den “opdager” røgen på. Det er en ioniserende røgalarm, som betyder at måden den finder ud af at det brænder på, er ved at måle elektrisk modstand i luften – den reagerer altså ikke kun på synlig røgdannelse, men også på usynlig røg.

Denne type røgalarmer, hvor JO-EL Røgalarm Classic Solo er iblandt, er anbefalede til private hjem, hvor de især reagerer hurtigt på åbne brande hvor der er adgang til ilt – eksempelvis papirkurve der brænder, fedtbrande, og brande i fjernsyn eller andet elektronik.

Placering af røgalarm

Det er ikke helt ligegyldigt hvor og hvordan du placerer din røgalarm. Den bedste placering finder du ved at tage højde for disse faktorer:

  • Placer i loftet midt i rummet, med mindst 50 cm fra alle vægge
  • Har du flere etager, bør der placeres mindst én røgalarm på hver etage
  • Undgå at placere røgalarmen i køkkenet, da der vil være for stor risiko for falsk alarm, hvilket risikerer at blive så irriterende at du fjerner den helt.

Vedligeholdelse af røgalarm

Derudover er det en god idé at teste din røgalarm jævnligt. Det gøres ved at trykke på ‘test’-knappen.

Derudover skal du sørge for at alle åbningerne i røgalarmen er 100% støvfri, og dette gøres bedst med en støvsuger, så støvet ikke bare presses ind i røgalarmen.

Batterier holder cirka et år ad gangen. Skift derfor jævnligt batteriet, og gerne en gang hvert halve år. Markér gerne i kalenderen, så du ikke glemmer dette.

Kør altid en test på din røgalarm når du har været væk hjemmefra i længere tid. De fleste røgalarmer udsender en bip-lyd i et bestemt antal dage når den er ved at løbe tør for batteri, men har du været væk hjemmefra i længere tid, er der risiko for at du ikke har hørt denne lyd, og du risikerer så at din røgalarm er gået ud, uden at du ved det.

Skift din røgalarm en gang hvert femte år – der kommer løbende nye og bedre modeller, og for at være sikker på at den fungerer, anbefales det at udskifte med nyere modeller mindst én gang hvert femte år.

Se mere i denne video:

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*