Forside » Sikkerhed » Brandsikring » Jacob Jensen Røgalarm er bedst i test
Jacob Jensen Røgalarm er bedst i test

Jacob Jensen Røgalarm er bedst i test

Når du står og skal købe nye røgalarmer til dit hjem, hvorfor så ikke købe en som har vundet Tænks røgalarmtest? Jacob Jensen Røgalarmen vandt sammen med en JO-EL Røgalarm en omfattende test, hvor 9 ud af 24 testede røgalarmer dumpede.

Prissammenligning af Jacob Jensen Røgalarm

Vi har søgt på nettet og fundet ud af at prisen på denne røgalarm svinger meget. Her er oversigten med den absolut laveste totalpris øverst:

  • Wupti: 349,00 / Fragt 0 kr. / I alt 349,00 Køb her →
  • SkiftSelv: 379,00 / Fragt 39,00 kr. / I alt 418,00 Køb her →
  • XL-Byg: 699,00 / Fragt 79,00 / I alt 778,00 Køb her →

I rigtig mange huse er der idag monteret røgalarmer. Og det er positivt, da de forebygger brandulykker med nærmest 100%, så længe man er hjemme imens. Røgalarmen opfanger nemlig røgdannelse fra f.eks. elektronik, gløder der ligger og ulmer, og andre elementer som man ikke selv ville have opdaget før det var for sent. Derfor er en røgalarm en rigtig god investering.

Hvad vinder Jacob Jensen røgalarmen på?

Denne Jacob Jensen Røgalarm er en ioniserende røgalarm, hvilket vil sige at den er rigtig god til at opdage brande som ikke nødvendigvis danner meget røg. Det er typisk disse brande der er farligst, fordi der meget hurtigt kan dannes store flammer som så kan være altødelæggende.

Den ioniserende røgalarm måler den elektriske modstand i luften, og kan derfor også måle usynlig røgdannelse fra f.eks. elektronik, fedtbrand, papirkurve der brænder, m.m.

Placering af røgalarmen

Denne Jacob Jensen røgalarm er ikke anderledes fra andre røgalarmer, hvad angår placering. Den skal derfor placeres i loftet, og gerne så tæt på midten som muligt. Det anbefales at have mindst én røgalarm på hver etage, og helst i forbindelse med soverum, så det kan høres hvis en brand opstår om natten. For at opnå den optimale placering, skal der være mindst 50 centimeters afstand ind til væggen fra røgalarmens placering.

Det er desuden en god idé at holde røgalarmen ude af køkkenet. Selvom denne røgalarm har en knap der kan trykkes ind hvis man kun ønsker at den måler med 50% styrke i 10 minutter mens man får styr på røgen i køkkenet, så bør man holde røgalarmen ude af køkkenet. Røgalarmen reagerer selvfølgelig meget hurtigt på røgdannelse, og det kan godt gå hen og blive et irritationsmoment hvis du hele tiden skal slukke den når du er i køkkenet.

TÆNK har desuden lavet denne video, som kommer mere ind på vedligeholdelse og placering af røgalarmer:

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*