Forside » Sikkerhed » Hærværkssikring » Hærværk på dit hjem? Sådan sikrer du dig
Hærværk på dit hjem? Sådan sikrer du dig

Hærværk på dit hjem? Sådan sikrer du dig

Det kan føles ubehageligt og krænkende at blive udsat for hærværk, og det kan lede tankerne hen på gætterier om hvem der har gjort det, og hvorfor. Har du været udsat for hærværk, er der nogle måder du skal forholde dig på. Dem kommes der nærmere ind på i denne artikel.

Start altid med at anmelde det til politiet

Når du opdager at der er blevet lavet hærværk på dit hjem, er noget af det første du skal gøre at tage kontakt til politiet og anmelde forbrydelsen. Du kan finde de rette blanketter og udfylde dem online her. Det er vigtigt at du sørger for at anmelde det med det samme, og eventuelt fotograferer alt der er blevet beskadiget eller ødelagt, så du senere kan dokumentere det overfor forsikringsselskabet.

Overvej årsagen

Hærværk forårsages som regel ved et tilfælde, og der er sjældent tale om at der er noget personligt lagt i handlingen. Tit er det fulde unge mennesker eller andre, der blot har kedet sig en aften, hvilket så er gået ud over dine ejendele. Hvis du kan udelukke at der er tale om en bevidst handling, kan du tage den med ro. Hvis du frygter at der ligger noget personligt bag den type hærværk der er begået, så er det vigtigt at politiet også får dette at vide, så der kan blive arrangeret beskyttelse eller foretaget de rette foranstaltninger.

Forebyg hærværk

Du kan nemt forebygge hærværk. Først og fremmest handler det om at sikre sine udsatte ejendele i udsatte perioder såsom i weekenderne og i højtiderne, især nytårsaften. En låge eller en indhegning kan i nogle tilfælde være rigeligt til at holde folk væk, da de færreste begynder at rode med låge eller hegn for at udrette tilfældig hærværk. Du kan eventuelt overveje at tilkoble overvågningskamera, hvis du frygter at det skal gentage sig. Det behøver ikke være kostbart udstyr. En anden effektiv foranstaltning, hvis du i forvejen har en tyverialarm, kan være at anskaffe et laserhegn, som du kan indramme din have med, eller blot indkørslen hvis du i forvejen har indhegning rundt om din bolig eller hvis den kun er tilgængelig fra den ene side. Et laserhegn opfanger al bevægelse indenfor det felt det er sat til at overvåge, og det er fuldstændig usynligt. Det er en lille foranstaltning som kan sættes diskret i to hjørner af haven, og rækkevidden kan spænde fra mellem 30 meter og helt op til 90 meter.

Du har altså mange måder hvorpå du kan undgå hærværk, men den bedste metode er dog stadig at undgå at ”invitere” hærværksmænd ved at have dine ejendele stående frit fremme nær den offentlige vej.

Du kan eventuelt også drage fordel af at installere en sensor på udendørs belysningen, så den tænder hvis nogen bevæger sig ind på din grund. Det kan også virke forebyggende, fordi hærværksmanden eller andre kriminelle vil føle sig foreviget og måske vil de genoverveje deres forehavende, inden de udstiller sig selv foran et helt nabolag.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*