Forside » Byggeri » Udendørs » Dørtelefonanlæg
Dørtelefonanlæg

Dørtelefonanlæg

Det handler om vores fælles sikkerhed. Med et dørtelefonanlæg slipper du for at have uvedkommende færdsel i opgangen, og du og andre beboere er selv herrer over hvem der ønskes lukket ind i opgangen eller ej. Det giver en større sikkerhed, og et godt anlæg, eventuelt med kamera, kan anbefales.

Fordele ved nyt dørtelefonanlæg

  • Ingen uvedkommende færdsel i opgangen
  • Højere sikkerhed
  • Bedre signal og lyd end ældre modeller
  • Mulighed for at få kamera med så du kan se hvem der vil ind i opgangen

Et dørtelefonanlæg kræver installation af autoriserede håndværkere, da der skal trækkes kabler, opsættes installationer og andet arbejde, som kræver teknisk snilde og faglig viden. Er der allerede en installation i beboelsen i forvejen er det ikke noget stort indgreb.

Digitalt dørtelefonanlæg anbefales

De fleste installatører vil nu til dags anbefale et digitalt dørtelefonanlæg. Fordelen ved et digitalt dørtelefonanlæg er at lyden er bedre – du slipper med andre ord for knitren og skratten på linjen, og som teknologien er i dag er det også det mest oplagte valg.

Som ekstra supplement kan der for en merpris også installeres videoovervågning ved dørtelefonen. Her gælder der dog særlige regler, som at der ikke må overvåges store områder med almindelig færdsel uden at have indhentet tilladelse eller dispensation til det først. Også derfor er det vigtigt at man gør brug af en installatør der er autoriseret og ved hvad han taler om.

Et digitalt dørtelefonanlæg er også at foretrække, da det er mere driftsikkert og så er der færre kabler og tekniske komponenter som skal installeres.

Med eller uden video?

Langt de fleste opgange klarer sig i dag med et dørtelefonanlæg hvor der udelukkende er tale om kommunikation gennem lyd. Det er dog begyndt at blive mere udbredt at have video med også, især i takt med at denne teknologi er blevet billigere gennem de senere år.

Det er en beslutning som i skal tage i fællesskab i foreningen, da det godt kan være rart for mange at se hvem det er der ringer på inden de låser op.

Trådløst dørtelefonanlæg?

Der kan i dag også fås trådløst dørtelefonanlæg, som ikke kræver installation med kabler, udover til strømforsyningen, selvfølgelig. Det er en fordel i opgange der ikke har et dørtelefonanlæg i forvejen, da udgifterne minimeres, samtidig med at teknologien er god for ældre mennesker, handikappede og bevægelseshæmmede, som nu kan have dørtelefonen med sig. Det gælder desuden også for virksomheder, hvor der kan drages fordel af teknologien i forhold til at de ikke behøver bruge tid på at gå til døren hver gang nogen ringer på, men i stedet kan tale med vedkommende uanset hvor i lokalet de befinder sig.

Om Klaus

Hej mit navn er Klaus og jeg er indehaver af Boligvogter.dk.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*