Forside » Gør det selv » Husråd » 3 tips: Sådan får du din ejendomsværdi til at stige
3 tips: Sådan får du din ejendomsværdi til at stige

3 tips: Sådan får du din ejendomsværdi til at stige

Det er ikke alle der vil have deres ejendomsværdi til at stige. Tænker du derimod på at sælge din bolig – eller hvis den allerede er til salg, så er det en god ide at få din ejendomsværdi til at stige. Det betyder, at du generelt set – inklusive eventuelle prisnedsættelser, vil få solgt din bolig for flere penge. Det er positivt. Men hvordan får man hævet ejendomsværdien? Der er 3 stikord: Simpelt. Moderne. Lyst.

Lad mig præcisere.

1. Less is more – din bolig skal være simpel

Og hvad menes der helt præcist med det?

Din bolig skal være så simpel som mulig. Der skal være så få forstyrrende elementer, så køberne selv kan forestille sig at bo i boligen. Køberne har en tendens til ikke at få et ’knyttet’ førstehåndsindtryk til boligen, fordi de føler, at boligen har sjæl og tilhører en anden familie – fx pga. en masse familiebilleder på væggene, gulvtæpper, en masse blomster, osv.

Desuden er det heller ikke moderne.

Less is more. Ud med mange af vægpyntet og billederne, så der kun er – max 2 ting på hver væg. Blomster er fint – men sørg for at de ikke opsluger rummet. Der skal så meget lys ind som muligt.

2. Moderne – men ikke alt for moderne

Det siger sig selv, at der ikke er ret mange der vil købe en 80’er bolig. Når det er sagt, skal du heller ikke ’gå all-in’ på en moderne og teknisk bolig.

Du skal huske hvad boligens prisleje ligger i, samt i hvilket kvarter den ligger i.

Hvis din bolig er omkring 1 million værd, nytter det ikke noget at proppe den med en masse moderne udstyr. Så er det måske bedre at starte med at male væggene hvide, gøre det simpelt og lyst. Hvis din bolig derimod koster over 2 millioner kan du godt overveje, om det måske kan betale sig at investere i et bådeværelse eller køkken, for så er der god mulighed for at få pengene med (og få boligen solgt hurtigere!).

Ud med mønstrede fliser – og ind med det simple og moderne.

3. Lys, lys & lys – bring light in the house

Du har helt sikkert hørt det i adskillige boligprogrammer. Ejendomsmæglerne er altid glade når de siger ’der er godt med lys’.

Fakta er bare, at når der er meget lys i en bolig, har den også en tendens til at blive solgt hurtigere. Lys er moderne – det varsler gode tider, og gør det hele lidt mere spiseligt.

Det kan være svært at få mere lys ind i en bolig, men der er helt sikkert noget man kan gøre.

Du kan f.eks.:

  • Male væggene hvide.
  • Gøre det simpelt – ikke for mange ting på væggene eller i rummet generelt.
  • Fjerne de store gardiner – få nogle gardiner/persienner der ikke fylder meget.

Som du kan se, med de ovennævnte 3 tips, er der en hel del du kan gøre. Der er helt sikkert flere ting du kan gå i gang med.
Gør din bolig simpel, moderne og lys. Med den opskrift, er du allerede milevidt foran dine konkurrenter – andre boligsælgere, som ikke har fulgt denne 3-trins opskrift.
God fornøjelse. Jeg ønsker dig al held og lykke med dit boligsalg / ejendomsværdi-stigning.

Denne artikel er skrevet af Casper Jensen, der til dagligt er iværksætter med virksomhederne Tennisspilleren og Infobolig.dk. På Infobolig.dk skriver han om tips og tricks, så boligsælgere hurtigere kan få solgt deres boliger.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*